maandag 10 juni 2019

Week 03/06



Opnieuw een eindje geleden dat er een blog van de Madeliefjes verscheen, maar het is druk druk druk!

We beleefden de afgelopen tijd weer heel wat plezier. Het hoogtepunt was uiteraard de sleep inn! We begonnen onze dag aan het station van Roeselare, daar werd iedereen reeds om 8u verwacht. Toen iedereen aanwezig was, vertrokken we met de trein naar Brugge. Daar aangekomen, namen we de bus naar 'Aan de plas'. Daar kregen we allemaal een wetsuit en gingen we het water op. We beleefden 'the time of our life' toen we mochten raften en subben. Jullie hebben ongetwijfeld de foto's op facebook zien passeren.
Na het actieve watergedeelte knorden onze magen en genoten we van een picknick, om van daaruit onze tocht verder te zetten. We namen opnieuw de bus richting Brugge centrum en gingen daar naar de grote markt. We bezochten er het historium museum waar we met echte VR-brillen het oude Brugge konden zien. Wat een top ervaring!
Na ons museumbezoek werden we allemaal getrakteerd op verse oliebollen. Want kermis betekent toch sowieso oliebollen!? Na de oliebollen was het alweer tijd om terug te keren naar Ledegem.

Toen we terug in school aankwamen had Betty Spaghetti een lekker avondmaal voorzien. Nogmaals een dikke merci, Betty!
Toen we het kampvuur aangelegd hadden, kregen we een muzikaal intermezzo. Ook bedankt aan de muzikanten voor het vleugje muziek ;)
Na het kampvuur, met bijhorende marshmellows natuurlijk, waren we allemaal behoorlijk moe en gingen we naar ons bed. Daar bekeken we nog een film. 's Ochtends werden we opnieuw verwend met een lekker en gezond ontbijt om daarna fris, of iets minder fris, de schooldag te starten.
Natuurlijk is dit maar een korte samenvatting van de sleep inn. Ik ben zeker dat de leerlingen het in geuren en kleuren kunnen vertellen!
Geniet ook van de foto's van de schoolreis ;)
Het kan zijn dat er nu en dan nog wat nieuwe foto's bijkomen. Er zijn met verschillende toestellen foto's genomen en we zijn nog steeds alle foto's aan het verzamelen. Herbekijk nu en dan de link eens is dus de boodschap.

Toen was het hoogtijd om aan ons vaderdagcadeau te beginnen. We verfden, versierden, wogen af en verpakten alles. Fijne vaderdag aan alle papa's!
Vorige donderdag mochten de leerlingen nog eens genieten van een muzische namiddag. De klasgroep werd opnieuw in twee groepen verdeeld. De ene groep ging bij Dominique aan de slag met body percussion en bij Justine gingen ze aan de slag met schmink. Een dikke proficiat aan beide groepen, er zaten werkelijk topresultaten bij! 





















Ondertussen is ook de onkruidchallenge begonnen. Het evenement kun je volgen via de facebookpagina op school. Maar hier kun je kort de spelregels nog eens lezen:
1. Breng een emmer mee.
2. Vul de emmer boordevol met onkruid.
3 Neem een selfie van jezelf met de volle emmer.
4. Leeg de emmer op de voorziene plek. (bij het tuinhuis)
5. Post de selfie op deze facebookpagina en vermeld daarbij de naam van het deelnemende kind
6. Begin gewoon opnieuw vanaf 2.

Wat valt er te verdienen? Een mega groot ijsje met topping naar keuze in ons schoolrestaurant voor de klasgroep met de meeste volle emmers. (Voor alle andere niet winnaars voorzien we een kleiner ijsje.)
Komaan Madeliefjes! Ik ben er zeker van dat wij deze challenge kunnen winnen!
We verdienden vorige week reeds heel wat punten, maar we hebben echt nog veel punten nodig om te winnen! Mama's en papa's, oma's en opa's, jullie zijn allemaal welkom om samen met jullie (klein)kind emmers te komen vullen!

Vanaf morgen zijn er dagelijks toetsen. Dat betekent dat we best goed uitgerust zijn. Vergeet niet om dagelijks te studeren/herhalen, maar ga ook op tijd naar je bed. Een goede nachtrust is het begin van een goede toetsenperiode. Veel succes gastjes, ik geloof in jullie!

Afbeeldingsresultaat voor veel succes
Nog enkele sfeerbeeldjes van de afgelopen tijd in de klas kun je hier terugvinden.