vrijdag 17 mei 2019

Week 13/05

Alweer een eindje geleden dat er nog een blogbericht verscheen, maar door alle drukte heen hadden we bitterweinig tijd om leuke foto's te maken. We zijn nu echt in de laatste rechte lijn naar het einde van het schooljaar en daar hoort nog heel wat leerstof bij.

Natuurlijk hebben we al heel wat gedaan de afgelopen weken. Zo gingen we met Bjarne de moestuin in orde gaan brengen. Per klas mochten we iets zaaien of planten. Er werden tomaten, boontjes, uien, sla, radijzen en nog veel meer in de moestuin gezet.

Daarnaast was het hoog tijd om aan onze moederdagcadeautjes te beginnen. Er kroop veel meer tijd in dan verwacht, maar gelukkig was alles op tijd klaar. Hopelijk hebben jullie allemaal kunnen genieten van Moederdag.








Ter voorbereiding van het schoolfeest werd er een dansforum georganiseerd. Tijdens dat forum werden heel wat schooldansen geoefend en herhaald. Deze dansen kunnen de komende weken over de middag verder geoefend worden door de leerlingen.

Op woensdag 8 mei zochten we onze mooiste lach en dit alles omdat de schoolfoto's genomen werden. De prachtige resultaten zijn via de link op de facebookpagina terug te vinden. De klasfoto's werden een dagje later genomen vanwege het slechte weer.


We werkten verder aan ons project rond het lichaam. Hierbij wilden we natuurlijk ook muzisch aan de slag gaan. We werden in twee groepen opgesplitst. Bij Dominique kregen we een muziekles voorgeschoteld en leerden we de kneepjes van het vak wat Body Percussion betreft. Bij Justine keken we naar de verschillende culturen en het belang van face painting. Dat probeerden we zelf ook eens. Nadat we de schets gemaakt hadden, mochten we elkaar schminken. Van een hilarische activiteit gesproken!!









Deze week sloten we af met een namiddag STEM. We staken onze eigen robot in elkaar. Een serieus karwei, maar we zijn er stuk voor stuk in geslaagd om het tot een goed eind te brengen.

BELANGRIJKE DATA:

  • 26/05/2019: schoolfeest
  • 28/05/2019: uitstap Brugge + sleep in
  • 30/05 + 31/05: vrije dagen
  • 03/06/2019: kindvrije dag
  • 26/06/2019: oudercontact