zaterdag 29 juni 2019

De laatste week!

En toen was het zo ver. De laatste week was niet alleen in zicht, hij was al begonnen ook. Vorige week kregen we een brief met een duidelijk overzicht van alle geplande activiteiten mee naar huis. Zo wisten we goed welke zaken we nog moesten meebrengen.


Op maandag was het echt super warm! We zochten die dag de koelte van het bos op. We brachten gezelschapsspelen mee en speelden die buiten. Ook onze rapporten bundelden we, we konden al eens
kijken hoe goed we het wel gedaan hadden. We hadden heel veel geluk die voormiddag, want we kregen een toneel voorgeschoteld. Een toneel over gamen, helemaal ons ding dus!
Daarna was er nog tijd voorzien om groepsfoto's te maken. Alle schoolverlaters samen, het vierde leerjaar samen, het vijfde leerjaar samen,... Een hele reeks aan foto's dus. Alle foto's kun je trouwens vinden via de link onderaan de blog :) In de namiddag vulden we een enquête in en kregen we daar ons attest van.

Op dinsdag stond er een grote waterspelactiviteit op de planning. Bjarne voorzag een hele reeks aan waterspelletjes waarbij we als één team moesten samenwerken. Als dat geen dolle pret was! Nadat we
gegleden hadden over de zeilen en met bekers water ons uiterste best gedaan hadden, was het natuurlijk nog tijd voor een echt waterballongevecht. Prachtig om te zien hoe veel plezier jullie hadden!
Om 11u verzamelden we de hele school buiten op de speelplaats. Het allerlaatste forum van dit schooljaar vond plaats. Een heel speciaal moment voor het zesde leerjaar, want dit was voor hen ook het allerlaatste forum van hun tijd in Bloei!. Ze leerden de cup song, verzonnen een eigen tekst erop en presenteerden het aan de rest van de school. Bij heel wat kinderen en begeleiders zorgde dat voor kippenvel. Goed gedaan gastjes! In de namiddag gingen we nog wat door met waterspelletjes. We eindigden de dag met het spel "De weerwolven van Wakkerdam".

Woensdag zijn we gestart met een toch wel belangrijk moment. We kregen allemaal ons fietsdiploma. We deden vorige week ons fietsexamen. Proficiat! Jullie deden het super :)
Daarna maakten we een wandeling door Ledegem.





Donderdag, de laatste dag van dit schooljaar, hoe spannend kan het zijn!? Om het schooljaar in stijl af te

sluiten, besloten we om naar de Gavers te gaan met de leerlingen van leefgroep 3. We konden op verschillende mensen rekenen om ons te brengen, waarvoor een welgemeende dankjewel. We kwamen aan en begonnen met een serieuze wandeling. Eenmaal we aankwamen aan het water, waren we vrij. Sommige kinderen gingen meteen in het water, anderen wilden eerst een beetje zonnen, nog andere gingen op verkenning in het speelbos. Het was echt zalig! Vergeet zeker niet om de foto's te bekijken ;) In de namiddag werden we nog getrakteerd op een ijsje. ZA-ALIG, want het was bloedheet! Eenmaal terug op school konden de leerlingen van het zesde leerjaar echt afscheid beginnen nemen. Ze hadden allemaal een t-shirt mee waarop ze de namen van hun vrienden en vriendinnen zetten.

Ik wil alle leerlingen van het zesde leerjaar heel veel succes toewensen. Het was een fantastisch jaar! Blijf volgend jaar gewoon lekker jezelf en streef je dromen na!





Alle foto's van deze laatste schoolweek kun je terugvinden via volgende link:
https://photos.app.goo.gl/A9SFMhTeBVoUWZyp8

Prettige vakantie!