vrijdag 5 april 2019

Week 01/04

De toetsen zijn voorbij, de rapporten werden gebundeld, we deden enkele activiteiten en we kregen een verjaardagsforum. Een drukke week dus... en dat net voor de vakantie.

Op maandag zijn we aan een nieuwe knutselactiviteit begonnen. We hebben grootse plannen en gaan ons eigen stukje mode ontwerpen. We maakten een schets van een hoed, zorgden meteen ook voor decoratie op onze schets en kleurden hem in. Eens we daarmee klaar waren, kregen we te horen dat de vervolgactiviteit met papier machĂ© was. We dachten zelf na wat we daarvoor nodig hadden. We hadden reeds kranten in stroken en stukken gescheurd, dus we begonnen meteen met het echte werk. De ballonnen werden opgeblazen, de behangerslijm werd uitgedeeld en toen gingen we van start. De ballon kreeg een massage, de kranten werden erop gekleefd en beetje bij beetje ontstonden er basisvormen van hoeden. 








Op dinsdag hadden we de jarige Leena in de klas, proficiat met je 12de verjaardag!



In de namiddag keken we eerst naar een filmpje van Rosas danst Rosas. We analyseerden hoe de dans tot stand gekomen was en we zagen dat er gebruik gemaakt werd van dagelijkse bewegingen. Eens we dit wisten gingen we zelf aan de slag. We maakten dansen met bewegingen zoals tanden poetsen, aankleden,... Er ontstonden hele mooie dansjes, het resultaat mocht er zijn! Bekijk de filmpjes hier.

Donderdag kregen we een verjaardagsforum voor de jarigen van april. Opnieuw heel wat lekkers in de aanbieding. Proficiat aan alle jarigen en bedankt voor de vele lekkernijen!








We zijn van start gegaan met het maken van de Moederdagcadeautjes, we zouden al heel wat foto's kunnen tonen maar dat neemt het verrassingselement weg natuurlijk. Nog eventjes wachten dus!

CĂ©lestine V werd 12 jaar op vrijdag, proficiat met je verjaardag!

Voor meer foto's kan je steeds hier terecht.

Nu zijn we helemaal klaar voor een welverdiende vakantie. Geniet van de komende twee weken en vergeet niet om af en toe toch wat chocolade naar binnen te spelen ;)