zondag 31 maart 2019

Week 25/03

En toen waren er plots twee weken voorbij, tijd voor een uitgebreide blog. Er zijn de afgelopen twee weken heel wat zaken gebeurd op school.

De eerste week was meteen ook toetsenweek. We deden ons uiterste best en dat loonde!
We vierden de tweede verjaardag van Bloei! Het was een kleurrijke dag vol bloemen. We gingen de voetpaden in de omgeving van de school gaan versieren met kleurrijke bloemen. Ze waren prachtig!


Nadat we de straten gingen opfleuren mochten we genieten van een auteurslezing. Jef Aerts kwam ons zijn verschillende kinderboeken voorstellen. Hij wisselde voorleesmomenten en muziekmomenten af en dit zorgde er voor dat we ons geen moment verveelden. Een voor een stonden we versteld van de zingende zaag. Dit hadden we nog nooit gezien, laat staan gehoord!

Om de week nog wat leuker te maken, kregen we nog het forum. Alles stond in teken van Bloei! We herhaalden de betekenis van de letters, we konden genieten van enkele korte toneeltjes, we leerden dat samen leuker is dan alleen. Kort samengevat: het was fantastisch! Toen we in de klas terug kwamen, kregen we elk om de beurt onze talentenbloem. We lazen onze talenten voor en kregen een bijhorend applausje. Als afsluiter maakten we nog een leuke groepsfoto per leerjaar.


In de tweede week nam het vierde leerjaar deel aan de Lenteschoonmaak. Ze gingen zwerfvuil ruimen en kregen als beloning een armbandje met een lichtje in.

Deze week hebben we het project rond klimaat afgerond. We leerden heel wat nieuwe dingen en zullen ons best doen om er rekening mee te houden in de toekomst.

Per leerjaar gingen we bij Bjarne om muzische activiteiten uit te werken. Een van de muzische activiteiten die we deden was een bewegingsles. We moesten zelf een dansje in elkaar steken en de resultaten waren fantastisch!

We begonnen met een nieuwe knutselactiviteit. Met papier maché gaan we een hoed maken. We beginnen met een schets te maken, daarna scheuren we oude kranten in stroken en dan gaan we aan de slag met het echte werk. Helaas hadden we niet voldoende tijd om aan het echte werk te beginnen. volgende week gaan we ermee door. De foto's van deze activiteit zullen pas online komen als we al wat verder in het proces staan.

Nog een week op de tanden bijten en dan kunnen we met z'n allen genieten van een welverdiende vakantie. Tot maandag!