zaterdag 16 februari 2019

Week 11/02/2019

Wat een week, wat een week!
De week startte helemaal niet zoals we gewoon zijn want L4 en L5 krijgen vanaf nu les bij Dominique en L6 blijft bij Justine. Dat was even wennen, maar dat waren we al snel terug gewoon.

In de voormiddag werken we steeds aan taal, rekenen, Frans en spelling. In de namiddag werken we steeds aan project. Deze week zijn we van start gegaan met het nieuwe project. Het is deze keer geen project enkel voor leefgroep 3, maar een schoolproject. De nieuwe onderzoeksvraag luidt als volgt: Hoe kunnen we zorg dragen voor de aarde?
We deden een brainstorm per graad en daar kwamen heel wat leuke ideetjes uit. Ook heel wat leuke activiteiten werden gepland.

Deze week zijn we begonnen met zelf zaken op te zoeken rond dit nieuwe onderwerp. Wij gaan vooral informatie zoeken op niveau van de Europese Unie. Iedereen kreeg een onderwerp om te onderzoeken en alle belangrijke informatie werd in een mooie poster gegoten. Deze posters worden volgende week aan elkaar voorgesteld. Zo oefenen we op iets presenteren/spreken en zelf belangrijke informatie selecteren.

Dinsdag was het Dikketruiendag en gingen we naar buiten tijdens de les taal. We deden een grote taalestafette en oefenden op het vervoegen van werkwoorden in de T.T. en V.T., voltooid deelwoord schrijven, onderwerp en persoonsvorm aanduiden,... Het was toch lastiger dan we gedacht hadden. We kregen dus héél snel warm ;)

Ook Cléo bracht ons dinsdag een onverwacht bezoekje. Ze vond een ei in het kippenhok, waar al lang geen kippen meer zitten, en ze dacht dat er wel eens een (dood) kuikentje in het ei kon zitten. L6 wilde meteen op onderzoek uitgaan en dus trokken we naar buiten. Noah deed als een echte held het ei voorzichtig open EN .... Helaas, geen kuikentje te bespeuren. Toch bedankt om aan ons te denken, Cléo!

Op donderdag kregen we een romantisch muzikaal intermezzo gebracht door Lentel. Ze kan reeds goed gitaar spelen en dat liet ze graag eens horen op Valentijnsdag. Goed gedaan, Lentel!
Op vrijdag kwam Tobe op school toe met zijn rockgitaar. Hoe cool is dat!? Volgende keer mag je ons gerust eens iets laten horen ;)

Op dinsdag 19/02 knutselen we met wegwerpmateriaal. We zijn op zoek naar papier/karton/rolletjes, plastiek/flessen/zakken en stof (restjes stof/oude T-shirts/lakens). Wie kan ons helpen?

De vele leuke foto's kun je hier terugvinden.


BELANGRIJKE DATA:

  • 18/02: L6 naar CLB in de voormiddag
  • 18/02: L4 naar CLB in de voormiddag
  • 19/02: knutselnamiddag voor leefgroep 2 én 3
  • 21/02: L6 op bezoek naar De Bonte Specht in de namiddag