vrijdag 8 februari 2019

2019 raast alweer als een komeet voorbij!

Uitgebreide blog deze week! 

Op maandag werkten we zoals gewoonlijk verder aan onze reken en taaltalenten! In de middag gingen de leerlingen van L5 op bezoek in het administratief centrum waarin we een quiz mochten doen! Die lukte supergoed! We kregen ook extra uitleg van de sympathieke wijkagent! Als laatste kregen we uitleg over de werking van het OCMW.

De leerlingen van L6 mochten op speeddate met een school uit Roeselare in functie van volgend schooljaar. Het was een zeer aangename kennismaking! 

Woensdag kon er opnieuw genoten worden van een vers sneeuwtapijt! Sneeuw zorgt altijd voor extra energie en dat was er aan te merken!

Ook begeleider Janne leerde ons hoe belangrijk keuzes zijn. Elke dag maken we duizenden keuzes waar we zelf niet over nadenken.

Donderdag kregen we les van onze drie stagiaires: we gingen bakken! 
We maakten allerlei zaken; Brownies, Oreo-Cupcakes en een lekkere taart!
We willen graag via deze weg de stagiaires bedanken voor de leuke les!

Juf Elke besliste deze week dat ze even tijd nodig heeft voor haarzelf en ze wil haar batterijen terug 100% opladen. Gans de school wenst Elke veel beterschap!

Deze week gingen we iets anders aan de slag dan gewoonlijk. Justine neemt vanaf nu L6 voor haar rekening en de leerlingen van zowel L4 als L5 worden begeleid door Dominique. Bjarne zal vanaf nu ondersteuning bieden in zowel leefgroep 2 als 3. Voor project gaat alles zoals gewoonlijk door.

Voor deze week kregen we hulp van Bettina, vanaf volgende week krijgen we hulp van onze extra begeleider Anneleen.

Deze week werkten we het project rond Amerika af. We weten nu alles vanaf de ontdekking in 1492 tot nu. We kennen de populairste sporten als ook enkele opmerkelijke gebeurtenissen. 
Het was ook een korte week want op vrijdag is er een kindvrije dag! We sloten de week af met een forum waarin we een nieuwe geluksvogel leerden kennen: Kea.

Kea is een nieuwsgierige vogel die veel wil ontdekken en uitproberen maar ook nadenkt over hetgeen ze al geleerd heeft. Een ideaal moment om dit voor onszelf ook eens te doen!

Foto's van de voorbije weken kan je vinden via volgende link: Foto's