vrijdag 26 oktober 2018

Oktober week 4

En dan is het weer zo ver... de vakantie staat voor de deur, maar eerst nog een weekje werken.

Op maandag hadden we een gewone lesdag waarop we gerekend hebben, taal geoefend hebben en verder gewerkt hebben aan ons eigen bedrijfje. 

Op dinsdag stond er opnieuw een actualiteitskring op het programma. We deden ons uiterste best om het nieuws op een leuke en spontane manier naar voor te brengen. Al zeg ik het zelf, het lukt ons elke week een beetje beter. In de namiddag konden we genieten van een stukje taart en een drankje tijdens het verjaardagsforum.


De laatste tijd merken we dat het ons deugt doet om af en toe te bewegen tussen de lessen door, dus daar maken we werk van. Op woensdag was het een dag vol rekensommen en dan komt een bewegingstussendoortje van pas. We haalden onze beste dansmoves boven en genoten van enkele leuke dansjes. We gebruikten daarvoor Just Dance op Youtube. Wees eerlijk, wat is er nu zaliger dan een dansje placeren om even te ontspannen?

Op donderdag hadden we een superleuke dag. We zijn de dag gestart met enkele klassikale spelletjes terwijl we op de bus wachtten. Eenmaal de bus gearriveerd was, vertrokken we richting Finlandia in Gullegem. Daar gingen we met leefgroep 3 meteen naar de minigolf. Wat een leuk parcours van golfbanen was dat!? Het was een Glow In The Dark minigolf volledig in thema van winterdieren. We zagen mammoeten, ijsberen, pinguïns,...
Helaas was de minigolf wat sneller gedaan dan verwacht, dus zijn we naar buiten getrokken om eventjes tussen twee vuren te spelen. We hadden deugd van een beetje frisse lucht vooraleer we op de schaatsbaan mochten.

Na onze lunch zijn we meteen naar de schaatsbaan getrokken om ons volledig uit te leven op het ijs. We genoten van het samenzijn, maar we genoten vooral van het samen plezier maken. We hebben gedanst, gezongen, geraced,... en dat allemaal op het ijs hé! Helemaal geen evidentie, en toch is het ons gelukt.

Op vrijdag kregen we allemaal ons rapport en onze toetsen. Deze doen we mee naar huis en brengen we na de vakantie terug mee naar de klas. 
Het was de laatste dag voor de vakantie en die kon niet onopgemerkt voorbij gaan. We wilden en zouden er een fantastisch leuke dag van maken! In de voormiddag hebben getekend, gezongen, gedanst, rapporten uitgedeeld, toetsen in mapjes gestopt,... In de namiddag gingen we aan de slag met het onderdeel 'Reclame' voor ons bedrijfje. We maakten een mooie reclame affiche met veel kleur en een vleugje muziek.

We hebben allemaal super hard gewerkt de voorbije weken en hebben onze vakantie meer dan ooit verdiend. Geniet allemaal van de vakantie en we zien jullie allemaal graag terug op maandag 5 november.PS: De foto's van deze week kun je hier terugvinden.