zondag 18 november 2018

November week 2

Maandag zijn we gestart met het nieuwe project 'Ruimte'. Meteen een schot in de roos want we bekeken het eerste deel van de film 'The martian'.

Dinsdag kregen we een hele hoop theorie te verwerken rond de ruimte. We hadden het over de geschiedenis van de ruimte, wonen in de ruimte, ruimtestations,... Dit was heel veel tekst, maar we leerden de belangrijkste zaken aan te duiden.

Donderdag konden we in de voormiddag genieten van de interessante spreekbeurten van L4 en L6. Er kwamen heel wat verschillende onderwerpen aan bod en dat vonden we stuk voor stuk heel leerrijk. In de namiddag werden we opnieuw in twee groepen verdeeld en halverwege de namiddag wisselden we dan. Bij Justine leerden we een samenvatting maken, bij Bjarne gingen we aan de slag met de verschillende planeten.

Op vrijdag werden we verrast met een heel interessante STEM-namiddag. We begonnen met het maken van papieren vliegtuigjes en keken hoe ver deze zouden vliegen. Daarna maakten we een nieuw vliegtuigje, maar deze keer met ander materiaal. Op het einde van de namiddag gingen we opnieuw de grote 'vliegtest' gaan doen.
foto's