vrijdag 14 september 2018

Week 10 sep 2018

Ook de tweede week van het nieuwe schooljaar vloog voorbij. We hadden een week voor de boeg met heel wat geplande activiteiten.

We werden uitgenodigd door dansschool Mattliss om een dansles te gaan volgen. Het dansje heet Mega Maf Moev en is uiteraard terug te vinden op Youtube. We waren er helemaal klaar voor en gingen volledig uit ons dak.

Natuurlijk gingen we verder aan de slag met ons project rond WOI. Maandag hebben we zelf informatie verzameld op de computer. We kregen allemaal een onderwerp toegewezen en moesten er voor zorgen dat we onze informatie konden voorstellen aan de andere kinderen van de klas.

Op dinsdag stond een sportieve dag op het programma. We hebben die dag alle onderdelen van een triatlon gedaan. We gingen in de voormiddag zwemmen en in de namiddag zijn we met de fiets naar de veldloop gegaan om daar dan te lopen. Zo trots als een gieter mogen we dan ook melden dat we maar liefst drie podiumplekken veroverd hebben met onze klas! Een dikke proficiat aan Chayenne, Ella en Asia met de podiumplekken en natuurlijk ook een dikke proficiat aan de andere kinderen voor de sportieve prestaties!! Hierbij willen we ook de begeleiders en supporters even bedanken. Het was fijn dat jullie erbij konden zijn.

Op donderdag zijn we aan de slag gegaan met kosteloos materiaal. We maakten maquettes van loopgraven. Er zijn heuse prachtexemplaren ontstaan en zijn dan ook fier op ons werk. Er zijn ook leerlingen die gedichten geschreven hebben rond WOI. Ze maakten kennis met verschillende soorten gedichten en gingen als echte schrijvers zelf aan de slag. Alle gedichten werden verzameld en worden binnenkort in een collage gezet. Het eindresultaat zal je in de volgende blog kunnen bewonderen.

De Franse les ging er deze week een beetje anders aan toe. We gingen met de woordenschat aan de slag aan de hand van een groot drie op een rij spel. Wat extra beweging en een beetje buitenlucht doen ons altijd goed.

Zoals jullie kunnen lezen, hebben we ons geen moment verveeld.Geniet van het welverdiende weekend en tot maandag!!!foto's